Lakeuden Panimojuhlat 2020
Sain kutsun Seinäjoelle vierailemaan Lakeuden Panimojuhlille. Kalenteri antoi lopulta myöntävän vastauksen ja päätimme tehdä tapahtumaan samanlaisen päiväretken kuin viime vuonna. Eli iltapäivän junalla pelipaikoille ja ysin junalla takaisin Tampereelle.
Tapahtumapaikka
Tapahtumapaikkana toimii Seinäjoen musiikkipyhättö Rytmikorjaamo. Tila soveltuu vallan hyvin tämän kokoiselle tapahtumalle eikä ole liian kaukana keskustasta. No ok, 1,5km on taksimatkan päässä 😀
Tänä vuonna lauantai-ilta tuntui hieman väljemmältä kuin viime vuonna. Ehkä paikalliset olivat ottaneet edellisenä iltana terävimmän kärjen pois ja tulivat lauantaina paikalle vasta vähän myöhemmin.
Tapahtumaa voisi kooltaan verrata viime keväiseen Riikan tapahtumaan, joka oli myös astetta pienempi. Niin tapahtumapaikaltaan kuin väkimäärältään.
Sama koski myös tapahtuman fiilistä – täällä oli jotenkin leppoisampi meno kuin isoissa tapahtumissa. Koska olimme paikalla jo melkein heti ovien avauduttua, ehtivät panimoiden työntekijät myös jutella hieman oluista ja muusta kanssamme ilman hirveää kiirettä. Se on mukavaa kun asiointi ei mene semmoiseen ”maksas nyt ja siirry pois tieltä” -kiireeseen.
Itselläni oli hyvin mielenkiintoiset keskustelut Mallaskuun poikien kanssa olutkulttuurista ja Tampereen olutskenestä. Nämä keskustelut ovat näiden tapahtumien parasta antia. Heti oluiden jälkeen siis.
Juomavalikoima
Tämän vuoden olutvalikoima muodostui seuraavien panimoiden tarjonnasta: Tanker Brewery (EE), Thornbridge Brewery (UK), Kvarken Brewery, Linden Brewery, Maistila, Mallaskosken Panimo, Mallaskuun Panimo, Panimo Hiisi, Panimoyhtiö Tuju, Ruosniemen Panimo, Salama Brewing Company, Sonnisaari Panimo, Vixen Panimo. Lue lisää panimoista.
Vallan hyvä kattaus tällaiselle tapahtumalle. Jos ymmärsin oikein niin erilaisia oluita oli tarjolla noin 100.
Hinnoittelu oli mielestäni sopiva eli ”Oluet tarjoillaan 1,5dl ja 3dl annoksissa, hinnat keskimäärin 3,5€ / 7€. ” Muutamassa tapahtumassa on näkynyt hieman kritiikkiä, että lähes 5 euroa tuosta 1,5 desistä alkaa olla vähän liikaa. Niinkuin onkin.
Omasta Untappdista maininnan arvoisiksi voisi nostaa seuraavat maistot:
- Ruosniemen Imperial Caramel Pastry Stoutin
- Mallaskosken Oidipus Bourbon Barrel Aged Imperial Rye Stoutin
- Salaman White White White -stoutin
– tämä vaalea stout oli samaan aikaan niin väärin ja niin hyvää - Maistilan Musta Hurma -sourin
- Tujun Froghead-neipan
Paikanpäällä oli taas iso screeni näyttämässä Pint please -sovelluksen olutarvioita. Me jäimme taas Untappdin kanssa ilman naamankuviamme screenillä.
Ensi vuotta ajatellen pitää vinkata järjestäjille, että vaikka Untappd ei ole screenillä, niin checkin-paikka kannattaisi tehdä myös sinne. Näkyisi sitten käyttäjien kavereille ja joku voisi saada idean lähteä seuraavana vuonna paikanpäälle.
Ruokatarjonta
Vaikka viime vuoden hampurilaisbuffa olikin aikas siisti juttu, niin täytyy sanoa, että tällä kertaa syömäni pyttipannu (Varickon MakkisPekkis) artesaanimakkaroineen oli kyllä aivan 5/5 oluen kylkeen vaikka kuva ei niin herkulliselta näytäkään.
Tuomio
Panimojuhlat onnistuivat taas. Sekä järjestelyissä, että tarjonnassa. Itselle tälläinen yhden päivän visiitti oli sopiva ja siinä ehti maistaa kaikki etukäteen listaamansa. Jätetään ensi vuosi taas hautumaan 🙂
Pientä kritiikkiä pitää kuitenkin antaa maksutavoista. Juomat maksettiin Corego Tili (entinen Seamchip) -kortilla, jolle sai ladattua rahaa puhelinsovelluksella tai latauspisteellä. Vaikka sinällään kortilla maksaminen toimi hyvin ja oli nopeaa, niin tuo Coregon sovellus on kyllä ihan susipaska. Itse siirsin sinne rahaa verkkopankista saaden valkoisen sivun ja rahani eivät tulleet sovelluksen näkyviin vaikka lähtivät tililtä. Sain rahat ongelmitta sovellukseen/kortille käymällä latauspisteellä, mutta itseäni korpeaa aina suuresti tämmöiset toimimattomat sovellukset, joita on pakko käyttää. Tosin sehän ei sinällään ole panimojuhlien syytä vaan ko. sovelluksen toteuttajan…