Tietoa blogista

Maltaista on vuoden 2018 alussa perustettu olutblogi. Blogi tulee keskittymään oluiden arvosteluun sekä luonnollisesti oluisiin erikoistuneiden ravintoloiden ja tapahtumien esittelyyn. Fokus tulee olemaan, ainakin alkuun, Tampereen olutkulttuurissa. Sen enempää en ole aihetta rajoittanut – jos asiaan liittyy jollain aasinsillalla olut, on se kirjoittamisen arvoista.

Kuka tätä Maltaista kirjoittaa?

Blogia kirjoittaa tamperelainen oluthipsteri Antti Syrjä. En muista tarkalleen, koska kiinnostuin pienpanimo-oluista, mutta heinäkuussa 2015 aloin kirjata juomiani oluita Untappd-palveluun. Sitä voimme pitää tiettynä pisteenä mielenkiinnon heräämiseen.

Asiaan vaikutti paljon myös muuttaminen vuoden 2015 Suomen parhaan olutkaupan, Linnainmaan K-Citymarketin, naapuriin. Aiemmin olin ollut hieman nirso oluen suhteen ja ostin lähinnä Karhua. Muut kotimaiset olivat litkua ja erikoisemmat maistuivat liian erikoiselle.

Ammatiltani olen stand up -koomikko ja sosiaalisen median ammattilainen. Lisää minusta voit lukea osoitteessa www.syrja.fi.

Miksi perustin olutblogin?

Olen nyt muutaman vu0den käyttänyt aktiivisesti Untappdia ja maistellut erilaisia oluita. Metodini on kuitenkin ollut varsin yksinkertainen: olut on hyvä tai huono. En ole hifistellyt arvioissani humalilla, IBU:illa tai muilla alan termeillä. Blogin myötä ajattelin opetella käyttämään myös alan oikeaa termistöä ja syventää oluttietämystäni.

Noin muuten en ole koskaan ollut esimerkiksi viini-ihminen. Tykkään juoda ruuan kanssa lasillisen punaista tai valkoista, mutta se on sitten siinä. Viski on minulle se juttu jos haluan tilkan jotain parempaa. Viskeistä olen tykästynyt niihin savuisempiin. Taannoin tähän aukesi myös uusia ovia kun kävin Jarkko Nikkasen vetämällä viski+olut -paritustastingillä. Aiheeseen tulemme varmasti palaamaan blogin puolella.

Miten arvostelen oluet?

Untappdissa minulla on ollut semmoinen logiikka, että alle 3 pistettä saaneet ovat sellaisia etten uudelleen osta ja 4 pistettä (tai enemmän) saaneet ovat sellaisia, joita ostan uudelleen aina kun niitä on tarjolla. Tuo 3-4 pisteen haarukka menee sitten aina sen hetken fiiliksen mukaan ostanko uusiksi vaiko enkö. Koitan myös kommentoida itselle muistiin jotain oluista, jotta myöhemmin tietäisin miksi olen arvosanan antanut.

Täytyy muistaa, että tämä makujen arvostelu on hyvin subjektiivinen kokemus. Minä saatan tykätä jostain mikä sinun mielestäsi on maailman pahinta ja toisin päin. Mutta se selviää maistamalla.

Kirjoitanko blogiin kaikista juomistani oluista?

En. Ajattelin jakaa tänne vain ne parhaimmat löydöt. Untappdiin sen sijaan arvostelen lähes kaikki oluet kertaalleen voidakseni myöhemmin tarkistaa olenko jo jotain olutta maistanut ja onko se uudelleennauttimisen arvoinen.

En myöskään juo olutta joka päivä vaikka niitä Untappdiin kirjaisinkin useammin. Sosiaalisissa tilanteissa ei aina kehtaa kaivella puhelinta esiin ja saatankin vain nopeasti napata kuvan ja merkkaan arvion myöhemmin.

(Kaupallinen) yhteistyö

Olen avoin kaikille ehdotuksilla oluisiin liittyen. En ole ensimmäisenä vaatimassa euroja palkkioksi vaan minua nimenomaan kiinnostaa kaikki mielenkiintoinen oluisiin liittyvä jos voin oppia jotain uutta.

Jos sinulla on joku idea, niin ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään mitä voisimme keksiä!

Yhteystiedot

Kaikki risut, ruusut, yhteistyöehdotukset jne mieleen tulevat asiat voit lähettää osoitteeseen antti at syrja.fi