Kaupat,  Ravintolat,  Ulkomailla

Olutmatka Tallinnaan

Kävimme joulun välipäivinä Tallinnassa. Ohjelmassa oli vähän joulutoreja ja tietysti olutta. Olutmatka Tallinnaan kuulostaa siltä, että takaisin tulee kärryllinen halvinta kaljaa ja lonkeroa. Mutta Tallinnasta voi nauttia myös raahaamatta tusinaa laatikkoa sitä halvinta bulkkia.

Olutkaupassa

Omalla listalla kaupoista oli SIP veini- ja õllepood. Ja sehän paljastui karkkikaupaksi. Kauppaa ei oltu kehuttu turhaan jokaisella Tallinnaan olutsivustolla. Kaupan valikoima oli enemmän kuin laaja. Osaa oli tosin jo maistettu ja tässä Untappd auttoi taas kun tarkistin muutaman arvion.

Kaupassa palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa. Myyjä ehdotteli toiveiden mukaan eri vaihtoehtoja eri oluttyyleistä sen mukaan mitä keksi kysellä. Hinnat olivat aikalailla Suomen tasoa. Osa oli halvempaa, ja osa taas kalliimpaa riippuen tuontimaasta. Esim. jotkut suomalaisista ovat lähicittarissa halvempia.

VINKKI! SIP:n ympärillä oli erittäin mukavan näköisiä ravintoloita, joiden terassit on pakko käydä testaamassa joskus kesäaikaan.

Tallinnan olutravintolat

Uudessa Rotermannissa oli muutama hieno ravintola. Itse asiassa koko kortteli oli täynnä ravintoloita. Kärkenä tuolla olivat Brewdog sekä TapTap. Ja molemmissa oli myös ulosmyynti. Hinnat olivat hieman kalliimmat kui SIP:ssä. Tosin sijainnissakin on eroa. Valikoima oli erittäin mielenkiintoinen ja palvelu jälleen erittäin hyvää.

Molemissa oli erittäin hyvät oluet hanoissa. Pari oli selkeästi ylitse muiden. Soureista Pühasten Mari oli aikas täydellistä. (Tätä pitäisi saada myös Tampereelle asap!) Ja sitten Põhjalan CocoBänger on yksi parhaita nauttimiani stouteja. Katsotaan jos saisin näistä jossain vaiheessa erillisen arvion aikaan.

Yleensä jos puhutaan viinanhakureissusta Tallinnaan, tuodaan sitä huomattavasti enemmän ja paljon halvemmalla. Oma rivimme maksoi noin 80 euroa. (Mukana pari 15-20 euron pulloa.) Onneksi oluen kanssa laatu korvaa määrän 🙂

Ravintolavinkki Tallinnaan

Ruokapaikoista vinkkinä niin ikään Rotermannista löytyvä Flamm. Erittäin hyvät flammkuchenit eli liekkipiirakat ja kyytipojaksi löytyi hyvää ranskalaista siideriä. Ja erittäin leppoisa ja samalla sopivan fiini tunnelma.

Täytyy todeta, että Tallinnan olutravintolat ovat erittäin korkeatasoisia. Siis jos haluat juoda jotain muuta kuin Sakua. Toistaiseksi kaupat vievät suomalaisia sata nolla. (Esim. ostoskeskuksen juustokaupassakin oli erittäin laaja olutvalikoima tarjolla.) Jään odottamaan miten Suomessa oluen ulosmyyynti muuttaa pelikenttää.