Oluet

Olutexpo – olutta ja ”kiellettyä” viskiä

Teimme vaimon kanssa päiväretken Olutexpoon, joka järjestettiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtumapaikkana toimi Kaapelitehdas, joka tarjosi hyvät puitteet tällaiselle tapahtumalle. Olimme paikalla perjantaina, joka oli ainakin tapahtuman kuvista päätellen hieman rauhallisempi päivä.

Tapahtuman kuvaus lupaili, että ”Tapahtumassa kuluttajat, olutammattilaiset sekä tuottajat kohtaavat rennossa ilmapiirissä, tarkoituksena tarjota makuelämyksiä sekä tietoa uusista tuotteista ja juomatrendeistä. Yhteensä noin 50 panimoa ja 20 tislaamoa on edustettuna tapahtumassa, ja tänä vuonna OlutExpo on kansainvälisempi kuin koskaan. Olemme kutsuneet paikan päälle loistavan kattauksen pienpanimoita ympäri maailman, mm. Espanjasta, Portugalista, Unkarista, Skotlannista, Islannista, Yhdysvalloista.

Ihmettelin aluksi, miksi paikalla oli myös viskejä ja muita väkevämpiä, mutta sitten muistin, että tapahtuma tunnettiin ennen nimellä Olut & viski expo. Mutta sitten tapahtui Suomi & byrokratia ja viski-sana kiellettiin markkinointinimestä.

Mitä jäi käteen?

Tarjolla oli laajasti eri panimoita ja kivasti nimenomaan myös ulkomaalaisia panimoita. Liian moni suomalainen tapahtuma esittelee vain suomalaisia oluita.

Illan pisteet menivät 8-bit breweryn ja Jamesonin yhteistiskille. He olivat osanneet hyödyntää tapahtuman alkuperäistä ideaa ja olivat parittaneet olutta ja viskiä. Tarjolla oli neljä valmista olut-viski-paria, joiden maut tukivat hyvin tosiaan. Maistoimme pari ja näin todellakin oli.

Tämä oli ehkä se, mitä olisin itse kaivannut enemmän. Vastapäätä oli iso piste viskejä ja muutamia muita väkeviä, mutta ne olivat siinä vain pelkiltään maistettavaksi ilman mitään yhteyttä olutpuoleen. Mutta ehkä vielä joku päivä tämäkin laajenee.

Toinen hieno spessu oli tämä Guinnessin ja Timmermansin kollaboraatio, joka sekoitti ihanasti lambicia ja stoutia. Maku oli samaan aikaan täydellinen yhdistelmä, mutta hieman pervo 😀 Tätä tuli Suomeen vain 120 pulloa, joten se erä on pian juotuna valikoiduissa paikoissa.

Tuomio

Erittäin hyvä ja hyvin järjestetty tapahtuma. Ensi vuonna uusiksi! Mahdollisesti mukaan lähtee pari viskeistä kiinnostunutta kaveria, joita alkoi se puoli kiinnostaa kun pistin someen muutaman kuvan tapahtumasta.

Hotellivinkkinä Lilla Roberts

Olimme yötä Lilla Roberts -hotellissa, joka oli mukavan idyllinen ns boutiquehotelli. Hotelli oli muutenkin erittäin hieno, mutta omalla kohdalla aamun kruunasi tämä monipuolinen ja laadukas aamiainen.